Četvoročlana ekipa Spasilačkog kluba “Volf” iz Foče na obalama rijeke Tare pronašla je sedamdesetosmogodišnju Milenku Topalović iz Čelebića kod Foče čiji nestanak je njezina porodica prijavila prije tri dana.

spasena-starica-u-kanjonu-tare-2

Prema riječima Nenada Ikonića predsjednika Spasilačkog kluba „Volf“ na poziv Republičke uprave Civilne zaštite jutros su se uključili u potragu za nestalom staricom koju su promrzlu i u polusvjesnom stanju pronašli na obali rijeke Tare.

Ikonić je za RTRS rekao da je starica je na otvorenom provela tri dana i dvije noći koju su pronašli na šestom kilometru od Brštanovice.

“Noć je provela na temperaturi koja je bila na šesnaestom podioku ispod nule na desetak koraka od rijeke.Tu smo joj ukazali prvu pomoć i dali joj čaj kada je počela da komunicira sa nama”, kaže Ikonić.

Nakon ukazane prve pomoći na nosilima su je prenijeli do čamca i niz Taru je prebacili na drugu obalu do mjesta Vjernovići gdje su ih čekali mještani koji su učestvovali u potrazi.Ljekarsku pomoć pružila joj je i ekipa Hitne medicinske pomoći iz Foče.

Podsjećamo za „Fočanske vukove“ ovo je samo jedna od za mnoge „nemogućih misija“ koju su uspješno izveli u spasavanju života na nepristupačnim terenima na području fočanske opštine,ali i širom Republike Srpske,Federacije BiH,Srbije i Crne Gore.

RTRS