Prijedorski bokser Slađan Janjanin sinoć je u Budimpešti, jednoglasnom odlukom sudija 3:0, pobjedio  gruzijskog boksera Gigu Nadiradžea u okviru velike bokserske revije.

Da se radi o iskusnom bokseru govori činjenica da je Gruzijac od 37 mečeva pobjedio 23 puta 13 puta je poražen i jedan neriješen meč. Slađan Janjanin mu je sinoć nanio 14 poraz.

Inače Slađan se borio u srednjoj kategoriji do 72 kilograma, WBO verzija, u meču koji ima tzv-rejting karakter i ovo mu je druga borba, nakon odlaska u bokserski kamp španskog trenera, Antonia Postiga, pod patronatom njegovog novog menadžera, Benija Blanka. Potsjećanja radi prvi meč je Slađan dobio, drugog novembra, nokautom u prvoj minuti, oborivši  Mađara Matu Petea. To je bila 19. pobjeda Janjanina, a 16. okončana nokautom. U oba meča Slađan se borio u Budimpešti. Prvi meč je završio za nepunu minute dok je sinošnji meč trajao šest rundi.

“Protivnik je čvrst  vrijedan respekta. Pobjedio sam ga na bodove mudro i taktički. Rekao je Slađan Janjanin i dodao da je za kratko vrijeme prilično tehnički uznapredovao ali da je vrijeme za učenje pred njim.

Odlazak, boravak i pripreme za meč Slađana Janjanina pomogao je kao i u ranijim mečevima Mišo Šormaz vlasnik Limikoma.

Kozarski