Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS Vukotu Govedaricu da zatraži smjenu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića. Košarc poručuje da Bosić već duže u institucijama BiH radi protiv interesa Republike Srpske. Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je da na ovaj poziv iz SNSD-a, nema kometar.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica trebalo bi da zatraži smjenu Mladena Bosića člana kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, poručuje predsjedavajući Kluba SNSD-a Staša Košarac. Podsjeća da je Bosić jedini poslanik iz Republike Srpske koji je na posljednjoj sjednici glasao protiv prijedloga SNSD-a da se u dnevni red uvrsti odluka o smjeni predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Šefika Džaferovića. Očigledno je ističe Košarac da Bosić vuče poteze po diktatu sarajevske političke scene.

„Što je veoma loše, veoma je važno da pratimo institucije Republike Srpske, a ne da pratimo Izetbegovića i Džaferovića. Iz tog razloga mislim da bi bilo vrlo korisno i dobro da sadašnji predsjednik SDS povuče odluku da je Mladen Bosić njihov član kolegija”, rekao je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH, Staša Košarac.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao da na ovaj poziv iz SNSD-a nema kometar. Predsjedavajući Kluba SNSD-a Staša Košarac napominje i da je Mladen Bosić na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH na štetu Republike Srpske omogućio drugi krug glasanja o inicijativi poslanika SDP Denisa Bećirovića, da se Savjet ministara BiH zadužuje da pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o nagradi ZAVNOBiH-a. Predstavnici iz Srpske u institucijama BiH trebalo bi da zajednički brane interesa Republike Srpske, poručuje Košarac.

“Nama nije uloga u tome da pratimo šta hoće Bošnjaci ili šta neće nama je fundamentalna uloga da se baziramo na ustavne nadležnosti Republike Srpske i poštujemo šta žele institucije Republike Srpske. Predsjednik Dodik je prvi pozvao Vukotu na razgovor, a on je poput Mladena Bosića prvo otišao kod Bakira Izetbegovića”, istakao je Košarac.

Ako Mladen Bosić ostane u rukovodstvu Parlamenta BiH nastaviće politiku, štetnu po interese Srpske, koja je već kažnjena na lokalnim izborima, kaže Košarac. Poziva Govedaricu da SDS predloži drugog poslanika u Kolegijum Predstavničkog doma.

RTRS