Iskusni štoper Ljubo Baranin produžio je ugovor sa malezijskim prvoligašem Kvantan FA iz glavnog grada Kuala Lumpura na još godinu dana i važi do kraja decembra 2017.

Iza nekadašnjeg fudbalera Dorćola, Bežanije, Beograda, Novog Pazara i Radnika iz Surdulice, a zahvaljujući menadžeru Željku Dekiću, nekadašnjem fudbaleru Rudar Prijedora, koji radi za azijsko tržište Baranin je pre godinu dana otišao u Maleziju gde se dokazao i igrački i ljudski.

dekic-i-baranin

-Zadovoljan sam godinom iza mene, ljudi iz kluba su mi, uz dogovor sa agentom Dekićem, ponudili produžetak saradnje i brzo smo se dogovorili. U Maleziji mi je zaista lepo, već sam se navikao i aklimatizovao, a Kvantan FA je ponudio odlične uslove i odlučio sam da ostanem – istakao je defanzivac Ljubo Baranin.

 

U sezoni koja je iza njega Baranin je imao sedamnaest asistencija, najviše u elitnom rangu malezijskog fudbala, a prepoznatljiv je po tome što asistira napadačima ubacivanjem lopte rukom iz auta, redkorder je po dužini bacanja lopte sa strane igrališta.

-Iako su u klubu imali finansijskih problema želeli su Baraninu da se oduže jer ih je zadivio igračkim i ljudskim kvalitetima. Ljubo je zaista blistao i zaslužio je produžetak saradnje – istakao je agent Željko Dekić poreklom iz Republike Srpske.

Sportski žurnal