Slađan Janjanin, bokser iz Prijedora kaže nakon ubedljive pobede protiv gruzijskog boksera Gige Nadiradzea u Budimpešti, da je sledeći korak u njegovoj karijeri napad na titulu svetskog prvaka u Americi.

Slađan je proteklog vikenda protiv gruzijskog boksera zabeležio 20 pobedu u karijeri, petu ove godine, uz samo jedan poraz, koji je doživeo u Kanadi protiv domaćeg boksera Stivena Batlera u borbi za titulu IBF-prvaka u supervelter kategoriji.

– Moj protivnik u Mađarskoj imao je iza sebe gotovo duplo više mečeva, zbog čega sam bio izrazito oprezan. Gruzijac nije nimalo naivan, ali sam ja boksovao školski, čuvajući se od nekog iznenađenja. Uz dobro kretanje i svoju brzinu zadavao sam udarce kada je trebalo, pa sam bio bolji u svim rundama i jednoglasno ostvario pobedu- rekao je i dodao da je sledeći korak u saradnji sa novim menadžerom Benijom Blankom napad na svetsku titulu.

– Odmah nakon ovog meča nastavljam pripreme, kako bi bio spreman da na proleće napadnem titulu svetskog šampiona u supervelter kategoriji do 72 kg, u WBA ili VBC verziji. Organizacija tog meča je u rukama mog mendžera Benija Blanka i najverovatnije će borba biti u Americi, što će u jednu ruku biti najveći uspeh u mojoj karijeri – kaže 25-godišnji as.

sladjan-1-620x400

Slađan je pred meč u Budimpešti proveo skoro mesec dana u kampu španskog trenera Antonia Postiga pripremajući se za nove izazove u karijeri.

-To je bilo stvarno vrhunsko iskustvo u svakom pogledu. Vrhunski trener, žestok tempo rada, odlični uslovi za rad i velika škola za mene, kako se pravi napredak u karijeri. Recept je veoma jednostavan, mnogo znoja i krvi prolivenih na treningu, i mora doći do kvalitetnijeg boksa. Što se lepo videlo u borbi protiv Nadiradzea, gde sam imao daleko bolje kretanje i brzinu udaraca nego u ranijim mečevima – istakao je Janjanin.

EuroBlic