U eksploziji je povrijeđen Podgoričanin Marko Martinović (38), koji je van životne opasnosti. Eksplozija se dogodila oko 17.50 časova kada se zaustavljeni automobil za tili čas pretvorio u veliku užarenu buktinju

Podgoričanin Marko Martinović (38) povrijeđen je u stravičnoj eksploziji, koja se nešto prije 18 časova dogodila u Ulici Vasa Raičkovića.

Zbog površinskih opekotina po glavi i rukama Martinović je primljen u Klinički centar, gdje su ljekari tokom pregleda kazali da povrede nijesu opasne po život.

Eksplozija se dogodila na parkingu ulice, a meta je bio Martinović, koji prema policijskim podacima godinama radi kao jedan od tjelohranitelja škaljarskog klana iz Kotora.

U napadu se zaustavljeni automobil za tili čas pretvorio u veliku užarenu buktinju.

Očevici su ispričali, da je nakon što je grunulo automobil u plamenu nastavio da se kreće od marketa ka zgradi Katastra, a potom se popeo na trotoar i zaustavio.

“Vijestima” je rečeno da je Martinović bio u automobilu kada je eksplodiralo, ali da je uspio da izađe na drugoj strani ulice.

Navodno, njegova glava i jakna su bili u plamenu pa se Martinović bacakao po travnjaku u blatu kako bi ugasio vatru.

Dok su ga vozili u KC, vatrogasci su gasili požar na “opel astri”, od koje je ostao samo lim.

Policija i inspektori su blokirali prometnu ulicu u dijelu grada Preko Morače, a onda pokušali da utvrde kako je došlo do jake eksplozije.

Koliko je jako grunulo najbolje govori podatak da je na cesti, gdje je pukla bomba ispod automobila, ostao veliki krater gdje je odgorijevalo i sat nakon napada.

Martinović je od ranije poznat policiji.

Iz Uprave policije je saopšteno da je “došlo do požara na vozilu usljed čijeg dejstva je najvjerovatnije došlo i do eksplozije na vozilu”.

“Na mjestu događaja je zatečeno vozilo “opel astra”, podgoričkih registarskih oznaka, 2001. godine proizvodnje, koje je bilo u plamenu. U vozilu je na mjestu vozača zatečen M.M. koji je izašao iz vozila po dolasku policijskih službenika. Vatrogasna služba je lokalizovala požar. Na vozilu je usljed dejstva požara, od kojeg je potom najvjerovatnije nastala i eksplozija, nastupila materijalna šteta. M.M, koji je inače tzv. bezbjednosno interesantno lice, je transportovan u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore gdje su mu, prema informacijama koje posjedujemo u ovom momentu, konstatovane lakše tjelesne povrede u vidu blažih opekotina kože”, saopšteno je iz policije.

Vijesti.me