Policija uhapsila osumnjičenog za jutrošnji zločin u Novom Sadu, kada su ubijeni Dragan Јovanović Gidra (26) i Dario Roklicer (29)

Na trotoaru u Ulici Vojvođanskih brigada u Novom Sadu, jutros rano nedaleko od jednog lokala, pronađena su tijela dvojice mladića. Po nezvaničnim saznanjima, usmrćeni su Dragan Јovanović Gidra (26), jedan od vođa navijača grupe “G3“ novosadske Vojvodine i Dario Roklicer (29). Kako saznaju “Novosti”, policija je uhapsila osumnjičenog za ovaj zločin.

Zločin se, po prvim informacijama dogodio oko 4.30, a ekipa Hitne pomoći koja je na lice mjesta stigla ubrzo po pozivu policije, mogla je samo da konstatuje smrt dvojice mladića.

Iako su prve vijesti bile da su ova dvojica ubijeni hicima iz vatrenog oružja, ispostavilo se da su obojica usmrćeni udarcima tupim predmetom.

Јavni tužilac je, kako je saopštila novosadska policija, ovaj događaj okvalifikovala kao teško ubistvo. Obavljen je uviđaj.

Ova dvojica su navodno bili u lokalu “Moja kafanica“, gdje su se posvađali sa grupom muškaraca. Kada su izašli napolje, grupa ih je napala, kako se sumnja, metalnim štanglama i pretukla.

Na Јovanovića je pucano u septembru u Ulici Miše Dimitrijevića, i tada je bio teško povrijeđen. Policija je zbog pokušaja njegovog ubistva, nedavno uhapsila Stevana A. iz Sremskih Karlovaca, kojem je poslije saslušanja izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta, a oduzeta mu je i putna isprava.

Јovanović je bio ranjen i krajem juna na kupalištu “Štrand“ dok je sjedio u jednom od kafića. Tada je odbio je da sarađuje sa policijom i ispriča šta se dogodilo, te se pretpostavljalo da se sam povrijedio. Mogla se, međutim, čuti i druga verzija po kojoj je u njega dok su sjedili za stolom jednog kafića, pucao jedan od dvojice muškaraca, koji su poslije toga pobjegli.

Izvor: Novosti