Policija je u Novom Sadu pritvorila M.K. (32) zbog sumnje da je pomogao ranije uhapšenom Stevanu Josiću, koji se tereti da je nasmrt pretukao dvojicu Novosađana

Policija je u Novom Sadu pritvorila M.K. (32) zbog sumnje da je pomogao ranije uhapšenom Stevanu Josiću, koji se tereti da je nasmrt pretukao dvojicu Novosađana. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je M. K. vozio Josića automobilom i krio ga u svom stanu u kome je policija pronašla 30 metaka za automatsku pušku.

Osumnjičeni je, po odobrenju javnog tužioca, zadržan u pritvoru i biće doveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak.

Vođa navijača FK Vojvodine Dragan Jovanović Gidra (26) i njegov drug Dario Roklicer (29), pilot “Er pinka”, prebijeni su nasmrt u sredu ujutru oko 4.30 ispred lokala “Moja kafanica” u Novom Sadu. U toku dana uhapšen je osumnjičeni za ubistvo Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota, koji je, kako saznajemo, bio obezbeđenje u tom ugostiteljskom objektu.

Dvostruko ubistvo dogodilo se u Ulici vojvođanskih brigada ispred kafane gde se te večeri proslavljalo tri godine rada. Svečanu atmosferu u jednom momentu je poremetila svađa, a zatim i tuča dveju grupa mladića.

– Jovanović i Roklicer su napustili kafanu, a za njima je ubrzo izašao i Josić, koji je prethodno učestvovao u sukobu – saznajemo nezvanično. – Nasrnuo je na njih metalnom šipkom i naneo im teške povrede. Obojica su bili gotovo unakaženi od batina.

Ekipe Hitne pomoći, koje su nešto pre pet sati stigle na lice mesta po pozivu policije, zatekle su Daria bez znakova života. Pokušali su da reanimiraju Jovanovića, ali bezuspešno, preminuo je u kolima Hitne pomoći. O onome što se dešavalo, odnosno o sukobu i tuči u kafani i ispred, niko nije obavestio policiju, a za sve se saznalo kada ih je alarmirao jedan građanin. Akteri nemilog događaja su se razbežali, a lokal je zaključan.

Usledila je, opsežna akcija uprave novosadske kriminalističke policije MUP na čelu sa Sašom Barjaktarevićem, pa je u jučerašnjim prepodnevnim satima privedeno 15 osoba.

DVE GODINE USLOVNO

I PROTIV Roklicera se vodio sudski postupak u Osnovnom sudu, koji je pravnosnažno okončan u maju 2016. godine, uslovnom osudom. On je proglašen krivim za krađu i izrečena mu je kazna od šest meseci. Određeno je da se ona neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja od dve godine ne počini novo krivično delo.

– Vrlo brzo se ustanovilo da je Josić usmrtio Jovanovića, inače jednog od vođe navijača frakcije “G3” novosadske Vojvodine i Roklicera – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Osumnjičenom za dvostruko teško ubistvo operativci novosadske kriminalističke policije lisice na ruke su stavili u Bulevaru Jaše Tomića, na svega desetak metara od vrtića. Tu je blokiran put plavom “renou klio”, u kom je na mestu suvozača bio Josić, dok je njegova devojka bila za volanom. I ona je, kako saznajemo u MUP, zajedno sa njim sprovedena u policiju, gde je Josiću određeno zadržavanje.

hro-sipkom-nasmrt-3

JEZIVO Posle prebijanja, Jovanović i Roklicer pola sata ležali su bez ukazane pomoći

– Sve okolnosti će se utvrditi daljom istragom, pa i to da li ima eventualne krivične odgovornosti ostalih učesnika u ovom događaju – saznajemo nezvanično u MUP. – Josić je radio kao obezbeđenje u nekim novosadskim lokalima, pa se ispituje da li je eventualno između njih bilo nekih sukoba i ranije.

Jovanović je i u septembru bio na meti napadača u Ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu. Jovanović je tada teško ranjen, a tri meseca kasnije, pod sumnjom da je pokušao da ga ubije, uhapšen je Stevan A. (33) iz Sremskih Karlovaca.

Prethodno, krajem juna, Jovanović je isto ranjen hicem iz oružja na novosadskoj plaži “Štrand”. Tada je prošao sa lakšim povredama.

hro-sipkom-nasmrt-4

IMAO 36 KRIVIČNIH PRIJAVA

PROTIV Jovanovića je u prethodnom periodu bilo podneto 36 krivičnih prijava za razna krivična dela, od izazivanja opšte opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nelegalnog držanja oružja i narkotika, krađe, nanošenje teških povreda, iznude, napada na policajca. Osuđivan je pet puta, i to dva puta na kaznu zatvora. U dva slučaja mu je izrečena uslovna kazna, a jednom je kažnjen novčano uz zabranu da godinu dana prisustvuje utakmicama.

hro-sipkom-nasmrt-5

LISICE Policija privodi Stevana Josića zvanog Sima Strahota

Novosti.rs