U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme, osim na sjeveru gdje će biti magla i niska oblačnost.

Ujutro će biti mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od minus sedam do minus dva, na jugu do tri, a u višim krajevima do minus 11 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od dva do sedam, na jugu do 13 stepeni.

U mjestima gdje se tokom dana zadrže magla i niska oblačnost biće hladno vrijeme sa temperaturom oko nule.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava magla i niska oblačnost, a ponegdje je padao slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu je vedro vrijeme.

Na Kozari je danas u 13.00 časova izmjereno minus sedam stepeni, u Sarajevu minus šest, u Mrkonjić Gradu, Bugojnu i na Ivan-sedlu minus pet, u Ribniku, Šipovu, Bihaću i Јajcu minus četiri, u Rudom, na Bjelašnici, u Drvaru i Gradačcu minus tri stepena.

U Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Srpcu, Foči, Višegradi, Sanskom Mostu, Tuzli i Zenici minus dva, a u Bijeljini, Srebrenici i Zvorniku minus jedan.

Tri stepena iznad nule u 13.00 časova izmjereno je u Kalinoviku, Goraždu i Čemernu, šest na Han Pijesku, sedam na Sokocu, osam Livnu, devet u Kupresu, 10 u Nevesinju i Bileći, 11 u Stocu, 13 u Neumu i Čapljini, 14 u Mostaru i 15 stepeni u Trebinju.

Izvor: SRNA