Milica Stupar iz Tekvondo kluba “Kozara” izabrana je večeras za najboljeg sportistu grada Prijedora za 2016. godinu.

Ova šesnaestogodišnja Prijedorčanka titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2016. godinu ponijela je na osnovu osvojenog 5. mjesta na ovogodišnjem prvenstvu Balkana, kao osvajač medalja i pobjednik turnira u Republici Srpskoj i BiH.

“Osjećaj je divan, srećna sam i drago mi je što se trud isplatio”, rekla je Stupareva.

Iza nje na rang-listi deset najboljih u seniorskoj konkurenciji su: Sanja Milojica iz Stonotenskog kluba “Prijedor”, Mladen Tomaš iz Kik boks kluba “Prijedor”, Јovana Babić iz Džudo kluba “Kozara”, Mirko Cvijić iz Atletskog kluba “Prijedor”.

Zatim slijede Marko Miodragović iz Karate kluba “Šodan”, Draško Lajić iz Aero kluba “Prijedor”, Darjana Vukliš iz Ženskog rukometnog kluba “Mira”, Barbara Čikić Džudo klub “Prijedor” i Teodora Dalmacija iz Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović”.

Epitet najuspješnijeg mladog perspektivnog sportiste ponijela je trinaestogodišnja stonoteniserka Marija Gnjatić, članica Stonoteniskog kluba “Prijedor” koju je, kao i još 10 perspektivnih sportskih nada nagradila kompanija “Arcelor Mital Prijedor”.

Za najbolju mušku ekipu je proglašena ekipa Košarkaškog kluba “Prijedor”, a u kategoriji žena Ženski rukometni klub “Mira”.

Najbolji sportski radnik je Mišo Rodić, predsjednik Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović” za sveukupan doprinos radu, razvoju i napretku Kluba, a najuspješniji sportski trener je Danilo Palalić iz Košarkaškog kluba “Prijedor”.

Na ovoj svečanosti u čast najboljih sportista grada Prijedora dodijeljena su i specijalna priznanja, i to za 40 godina uspješnog rada Јavnoj ustanovi Dvorana “Mladost” i Fudbalskom klubu “Gomjenica”, te Tekvondo klubu “Ljubija” za 20 godina uspješnog rada i Košarkaškom klubu “Hanters” i Fudbalskoj sportskoj asocijaciji Prijedor za 10 godina uspješnog rada.

Posebna priznanja dobili su i Milan Tomaš iz Kik boks kluba “Prijedor” kao najbolji majstor svijeta u kik boksu u Kući slavnih Barselona 2016. i Draginja Topić “Top dens” Prijedor za promociju i razvoj sportskog plesa u 2016. godini.

Sportiste i brojne goste u prepunoj sali Pozorišta Prijedor pozdravili su direktor Informativno-poslovnog centra “Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj u ime organizatora ove sportske priredbe, a u ime pokrovitelja gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je predao pehar i medalje najboljim sportistima grada Prijedora.

“Naši sportisti su i ove godine blistali na sportskim terenima, mada smatram da samim tim što se bave sportom oni su već pobjednici. Čestitam svima onima koji su na ovaj način bili pravi ambasadori našeg grada na sportskim terenima”, rekao je Đaković.

Izvor: SRNA