Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je ponosan što, bez obzira na činjenicu da je još krizno vrijeme, grad Prijedor godinu na izmaku završava uspješno i pozitivno, prenosi agencija SRNA

“Urađeno je jako puno razvojnih i projekata na uređenju grada, te na stvaranju ambijenta za život i rad. Ispoštovane su sve obaveze prema budžetskim korisnicima. I ovu ćemo godinu završiti sa suficitom, a grad Prijedor je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH koja ima pozitivan bilans svih pokazatelja”, rekao je Đaković na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

On je najavio da će se suficit iz ove godine prenijeti u narednu godinu s ciljem realizacije daljih investicija i razvoja Prijedora.

“Novinari su u svemu tome učestvovali i korektne informacije iz grada su dospijevale do publike i tu praksu treba nastaviti i dalje. Mi smo ovdje svi zajedno jedna generacija ljudi gdje svako na svoj način pomaže realizovanju lokalne razvojne strategije”, rekao je Đaković.

On je pozvao novinare da se “ustegnu od senzacionalizma” ako nije primjeren realnoj situaciji i objektivnim okolnostima, te da izvještavaju racionalno radi stvaranja dobrog ambijenta i razvoja grada u procesima koji predstoje.