Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da Gradska uprava udovoljava osnovnim potrebama starije populacije, kojoj pomaže direktno iz gradskog budžeta.

Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/, Udruženja penzionera i Organizacije rezervnih vojnih starješina, Đaković je rekao da Gradska uprava gaji izuzetne i korektne odnose sa starijim sugrađanima.

“Tu prije svega mislim na Udruženje penzionera, ali i na Udruženje boraca NOR-a. Danas smo evocirali uspomene i dogovorili se kako ćemo nastaviti dalje da sarađujemo”, rekao je Đaković novinarima nakon prijema.

Predsjednik SUBNOR-a Blagoja Gajić rekao je da su članovi ovog udruženja zadovoljni odnosom Gradske uprave prema njima i borcima iz Drugog svjetskog rata, kao i načinom na koji se obilježavaju i njeguju tekovine NOR-a.

“Danas smo se dogovorili da više pažnje bude posvećeno bistama narodnih heroja i partizanskim i grobljima žratava fašističkog terora”, rekao je Gajić.

On je istakao da grad Prijedor, kada je riječ o odnosu među ljudima, “bije izuzetan glas”.

Predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar rekao je da je ovaj prijem bio prilika da se sumiraju rezultati saradnje sa Gradskom upravom, koja je dugogodišnja i na zavidnom nivou.

“Ovo udruženje je na osnovu dugogodišnje saradnje sa gradskom administracijom, računajući i odobrena sredstva za 2017. godinu, dobilo 2,3 miliona KM. Od tih sredstava je podijeljeno 14.500 KM jednokratne pomoći i upućeno 3.300 naših članova u banjska lječilišta širom Republike Srpske”, rekao je Brdar.

Izvor: SRNA/RTRS