Košarkaši  “Studenta, u derbi susretu 10. kola Prve lige Republike Srpske,  večeras su  rezultatom 71:64 savladali domaći “Prijedor”.

Gosti su nakon  nepunih 5 minuta  igre imali rezultat 3:2 a na odmor se otišlo sa košem viška za “Prijedor” (11:10).

Drugih 10 minuta igre zaslužemo je pripalo “Studentu” što potvrđuje i rezultat 23:16.

kosarkasi-prijedor-2

Izabranici Danila Palalića  solidno su odigrali treću četvrtinu i imali rezultat  24:20. U poslednjih 10 minuta  usledilo je nekoliko izjednačenja, a gosti su  dva minuta i 23 sekunde prije kraja susreta imale 8 koševa viška (68:60). Stečenu prednost, nakon nekoliko grešaka domaćeg tima, održali su do kraja meča i tako se revanširali Prijedorčanima za poraz iz plej ofa za popunu  Premijer lige BiH.

Najefikasniji akter susreta bio je Nemanja  Bilanović sa 22 postignuta koša, sedam skokova i tri asistencije. U timu “Prijedora” Igor Damjanović je postigao 15 a Goran Bogičvić 12 koševa.

Učinak ostalih: Dragan Vuković 5,  Nenad Jovičić 4,  a po dva koša: Srđan Stakić, Nemanja Tomić  i Marko Damjanović.  Još su igrali: Nikola Lakić, Ognjen Bilanović i Milenko Romanić.

U pobjedničkom timu “Studenta” najefikasniji, sa 20 pogodaka, bio je Srđan Lončar. Milan Davidović je ubacio 14,  Miloš Komnenović 12, Danijel Đukarić 9, Stefan Cumbo 7,  Žarko Rajković  i Andrej Tomić po 4 koša.

Derbi je odlučila duža klupa “Studenta” koja je postigla  26 a domaća 21 koš. Gosti su iz reketa postigli 24 a ”Prijedor” 16 poena.

Trener “Studenta” Aleksandar Čikić čestitao je  domaćem timu na korektnom meču i dočku.

U hladnoj dvorani “Mladosti” meč je, prema ocjeni delegata, pratilo oko 40 navijača. To je izuzetno malo za tim aktuelnog  šampiona Republike Srpske i najuspješniji muški klub u  2016. godini na 47. izboru sportiste grada Prijedora.

Za košarkaše Republike Srpske slijedi pauza do 14. janura 2017.

Prijedorski košarkaši, kao jedini prvoligaši Srpske, su izborili polufinale Kupa Republike Srpske.

U četvrtak, 29. decembra,  gost “Prijedora” je favorizovani tim premijerligaša iz Trebinja.

Kozarski