Na Instagramu postoji nalog “Hot Israeli Army Girls” (vrele izraelske devojke u vojsci), na kojima su fotografije hiljada devojaka u uniformi i odlučili smo da vidimo šta se sve tamo nalazi.

Na trenutak biste verovatno posmislili koliko to žena Izrael imaja u svojoj vojsci, kada se samo na ovom Instagram nalogu nalazi više od 2.000 njih u provokativnim izdanjima. Međutim, odgovor je vrlo jednostavan. U Izraelu je obavezno služenje vojnog roka za sve starije od 18. godina, bez obzira na pol.

izrael-djevojke-vojnici

izrael-djevojke-vojnici-2

izrael-djevojke-vojnici-3

Zato ne čudi ovoliki broj devojaka, jer je zapravo svaka od njih samo obična stanovnica Izraela, koja na Instagramu ima fotku iz vojske, ali i fotku u kupaćem. Raste im konstansto i broj pratilaca i trenutno je veći od 60.000.

izrael-djevojke-vojnici-4

izrael-djevojke-vojnici-5

 

izrael-djevojke-vojnici-6

izrael-djevojke-vojnici-7

Kada pogledate nasmejane mlade ljude u uniformama, možda vojni rok ne zvuči tako loše. Ali, da vas podsetim, ovo je Srbija, a ne Izrael. Kod nas ni profesionalna vojska nema normalne uslove za rad. Zato uživajte u slikama i imajte na umu razlog zbog kog Izraelci ima obavezani vojni rok od tri godine (dve za žene).

24sata