Beživotna tijela supružnika Junuzović iz susjedne Republike Hrvatske pronađena su sinoć u porodičnoj kući u mjestu Ratkovići kod Čelića, a nakon gnusnog zločina koji je, kako se za sada pretpostavlja, počinio Ishak Junuzović.

Kako je Faktoru potvrđeno u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, on je svojoj supruzi Bahiri prerezao vrat, a potom je presudio i sebi fatalnim ubodom u stomak.

Mrtve supružnike u lokvi krvi pronašla je policijia, a nakon što je rodbina javila da ne mogu stupiti u kontakt sa njima.

Po dolasku do kuće u kojoj je bračni par često boravio, policija je morala provaliti vrata. Prizor koji su zatekli ih je prestravio. Pored bračnog para u lokvi krvi pronađen je nož, ali i oproštajno pismo.

“Uviđaj su obavili tužilac i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona. Nož koji je pronađen bit će poslat na vještačenje”, kazao je za Faktor Admir Arnautović, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Šta se dogodilo i zbog čega je Ishak presudio sebi i supruzi najvjerovatnije je navedeno u oproštajnom pismu koje je ostalo iza bračnog para.  Istraga kojom će se utvrditi sve pojedinosti ove tragedije je u toku.

NN