Prijedorski osnovci su  danas na malom gradskom trgu izveli prigodan višečasovni program pod nazivom“ Novogodišnji veliki odmor“ . Svečanost koja je dio ovogodišnjeg dočeka Nove 2017.godine na trgu bila je prilika da učenici četiri gradske škole pokažu svoje umjetničke vještine,a uz muziku i u dobrom raspoloženju okićena je i velika novogodišnja jelka. Učesnike ovog programa pozdravio je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je djeci poželio puno sreće i uspjeha u Novoj godini.

„ Budite dobri đaci i ponos svojih roditelja i zdravi i veseli u Novoj 2017.godini“ poručio je Đaković
Manifestacija „ Novogodišnja bajka“ koju po  drugi put  u Prijedoru  organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija grada nastavlja se sutra  kada će od 11 časova na malom gradskom trgu biti organizovan i tradicionalni doček Dječije nove godine. Za tu priliku gradonačelnik Prijedora će , zajedno sa Djeda Mrazom podijeliti oko 600 novogodišnjih  paketića.
Dio ove „ Novogodišnje bajke“ je i sajam rukotvorina koje je od ponedeljka otvoren na malom trgu. Ova manifestacija se završava u subotu kada će Prijedorčani uz domaće bendove „ Fantastiko“ i „ Tatu“  , kuvano vino i sendviče te vatromet dočekati Novu 2017.godinu.
gradprijedor.org