Neka vam je srećna i berićetna nova 2017. godina! Izađosmo konačno iz one promenljive, više-manje košmarne 2016. godine i nadamo se nekim novim počecima, nekim novim uspesima. U prvom smo mesecu godine u koji ulazimo pod dosta lepim pozicijama planeta.

Najnaglašeniji je znak Jarca, u kome se nalaze Sunce, retrogradni Merkur i Pluton. U Vodoliji su Mesec u fazi rasta i Venera, u znaku Riba Mars i Neptun,u znaku Ovna Uran, u znaku Vage Jupiter i u znaku Strelca – Saturn. Merkur jeste retrogradan, ali je u stabilnom znaku i stabilnim aspektima. Energija januara dosta obećava, pa da na brzinu „prođemo“ kroz ono što će biti najaktuelnije tokom ovog meseca.

Prva planeta koja menja znak je Venera, koja 3. januara prelazi u znak Riba i mesto svoje egzaltacije. U ovom znaku će se zadržati neuobičajeno dugo, i to najviše iz razloga što će krenuti da usporava krajem januara, spremajući se na retrogradni hod koji će se dogoditi tek u martu mesecu iz znaka Ovna. Venera u Ribama probudiće romantiku, probudiće sklonost ka tajnim pričama, dići će naša osećanja na kvadrat, ali će doneti i sklonost ka ljubavnoj prevari i izdaji….

4. januara Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Strelca u kojem će boraviti do 12. januara. Direktno će krenuti 8. u mesecu, a iz svoje senke će izaći 27. u znaku Jarca. Prva dekada januara, dok je još aktuelan retrogradni hod tražiće od nas da više pažnje posvetimo svojim planovima, a manje konkretnim dejstvima. Ovo je period koji je dobar za ispravljanje grešaka, za dobijanje ponovljenih šansi a ako ste student – pravi je trenutak da pokušate da položite ispit sa kojim u ranijem periodu niste imali sreće.

12. januara imamo pun Mesec u znaku Raka. Ovaj će nam pun Mesec zadati malo muke, jer će proizvesti kod nas veliku nervozu i osećaj da u nekim situacijama više ne možemo da izdržimo. Ovo su dani kada ćemo lako „skrenuti“ u ljubavnu avanturu i možda napraviti problem u postojećim emotivnim relacijama….

20. januara Sunce prelazi u znak Vodolije. Zvanično smo ušli u centralni zimski period. Nadajmo se da će i ove godine ta zima biti prema nama blagonaklona i relativno topla….U ovim danima prvo Mars, a zatim i Venera prave kvadrat sa Saturnom – izgleda mi da se situacije u ljubavnom životu opasno zakuvavaju….

28. januara čak tri naglašena aspekta – Merkur koji konačno izlazi iz svoje senke, mlad Mesec u znaku Vodolije i Mars koji prelazi u znak Ovna. Situacije se polako ubrzavaju a ulazak u februar obećava jedan buran mesec .

I da rezimiramo – iako je na samom početku januara izgledalo da nas čekaju neki mirni i statični dani, ipak ispada da je ona narodna „ispod mire sto đavola vire“ apsolutno tačna. Ono što je dobro jeste da će Saturn praviti trigon sa Uranom i sekstil sa Jupiterom tokom čitavog meseca, što će doprineti da promene koje priželjkujemo počnu polako, ali sigurno da zaživljavaju.

Nadam se da će ovaj januar vama lično otvoriti neke nove šanse i puteve i da ćete u njamu uživati i biti u mnogo boljem raspoloženju nego do sada. Neka je sa srećom!!!

B92