U Prijedoru se privode kraju radovi na rekonstrukciji i uređenju ulice Vuka Karadžića u centru grada, koja bi trebalo da dobije u potunosti novi izgled. U okviru ovih radova, čija vrijednost iznosi više od milion maraka, Prijedor je dobio još jedan novi trg. Tokom 2016. godine realizovani su i drugi brojni infrastrukturni projekti.

Početkom 2017. godine prijedorska ulica Vuka Karadžića dobiće novo ruho. Neuslovni trotoari i oštećen kolovoz dugi niz godina pravili su probleme stanovnicima ove ulice. Rekonstrukcija i uređenje ulice, obradovali su Prijedorčane.

Ističu da je ovo najfrekventnija ulica u gradu, sa velikom brojem đaka koji dolaze u školski centar pa će i njih ova rekonstrukcija obradovati.

Između ostalog, ulica će dobiti nove trotoare, a u okviru ove rekonstrukcije Prijedor je dobio novi trg sa skulpturom, koja je simbol Prijedora, rudarskog grada.

“U toku je rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića vlastitim sredstvima u iznosu od 1, 1 milion konvertibilnih maraka. Taj posao je u toku,a paralelno sa tim poslom završen je projekat izgradnje vodovodne mreže u toj ulici”,kaže Radan Vukadinović, v. d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Prijedora.

Tokom 2016. godine u Prijedoru je, između ostalog, završena izgradnja nadvožnjaka, pružnog prelaza “Trinaesta“, nove zelene pijace, a rekonstruisana je i ulica pored objekta stare “Toplane“, kao i put prema Saničanima.

RTRS