Gradu Prijedoru odobren je projekat unapređenja poslovnog okruženja na koji je aplicirao u oktobru prošle godine, zajedno sa Agencijom „Preda“, u okviru komponente Projekta integrisanog razvoja lokalnih zajednica.

– Ukupna vrijednost Projekta je oko 130.000 KM, od čega su 100.000 donatorska sredstva, a 30.000 učešće Grada Prijedora. Sredstva će  biti uložena u rekonstrukciju kancelarijskih prostorija u Poslovnom centru Prijedor.

Biće uređeno oko 250 kvadratnih metara kancelarijskog prostora, u kojem će biti smješten poslovni inkubator  za poslovne djelatnosti – saznali smo od Borisa Srdića, projekt-menadžera u Agenciji „Preda“.

Kancelarijski prostor biće u potpunosti rekonstruisan i priključen na savremenu komunikacionu infrastrukturu.

– Projektom je planirano da ovaj prostor bude na raspolaganju  subjektima iz oblasti kreativne industrije. Radi se o najbržerastućoj  industriji na svijetu, a riječ je o softverima, digitalnim medijima, arhitekturi, građevinarstvu i tako dalje. Do sada smo imali veći broj zahtjeva za iznajmljivanje opremljenog kancelarijskog prostora. Zato smo pripremali ovaj projekat – pojasnio je Srdić.

Kozarski