S obzirom na najave meteorologa da će Republiku Srpsku narednih dana zahvatiti zahlađenje sa temperaturom nižom i od minus 20 stepeni Celzijusovih, Republička uprava Civilne zaštite pozvala je lokalne vlasti da obrate pažnju na odvijanje života u tim uslovima, posebno na ljude bez krova nad glavom.

“Nadležne službe za održavanje, naročito u zimskim uslovima, imaju značajnu ulogu u prognoziranim meteorološkim okolnostima”, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Svi putevi u Srpskoj su prohodni, ali snijeg usporava saobraćaj.

Meteorolozi danas poslijepodne predviđaju olujne nalete bure na jugu Republike Srpske, zbog čega iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju javnim institucijama, privrednim kolektivima, građanima da obezbijede objekte koji bi mogli pretrpjeti štetu od olujnog vjetra.

Pozivajući se na prognozu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske iz Republičke uprave Civilne zaštite podsjećaju da Srpsku u narednim danima očekuje hladno vrijeme, a da se najniža temperatura vazduha očekuje u noći između petka i subote, 6. i 7, te subote i nedjelje, 7. i 8. januara.

Hladno će biti u cijeloj Republici Srpskoj, a na Sokocu, Han Pijesku i Kalinoviku, očekuje se temperatura niža i od minus 20 stepeni Celzijusovih.

Prema najavi Republičkog hidrometerološkog zavoda, od ponedjeljka, 9. januara, se očekuje postepen rast temperature.

Izvor: SRNA/RTRS