U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i u nedjelju će biti veoma hladno, sa jakim mrazom ujutru, a popodne na sjeveru i zapadu sa slabim snijegom.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus 21 do minus 15 stepeni Celzijusovih, na planinama i do minus 25 stepeni.

Najviša dnevna temperatura biće od minus 12 do minus pet stepeni Celzijusovih, na jugu do minus dva stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini i na planinama i dalje će duvati jaka bura, a u ostalim predjelima vjetar će slabiti i duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Na istoku je danas preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim snijegom. U ostalim krajevima bilo je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus 26 stepeni, Goražde minus 17, Ivan-sedlo i Kupres minus 16, Sokolac minus 15, Sarajevo minus 13,  Srebrenica minus 12, Bugojno, Livno i Tuzla minus 11, Bijeljina i Gradačac minus 10, Zvornik minus devet, Banjaluka, Bihać, Doboj, Sanski Most i Zenica minus sedam, Mostar, Prijedor i Trebinje minus šest, Čapljina minus četiri i Neum minus tri stepena Celzijusova.

Izvor: SRNA/RTRS