U Banjaluci će danas, u okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, na groblju Sveti Pantelija biti položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a predsjednik Srpske Milorad Dodik uručiće odlikovanja istaknutim pojedincima i institucijama, prenosi Srna
Polaganje vijenaca na groblju Sveti Pantelija zakazano je za 10.00 časova, gdje će, između ostalih, poštu poginulim borcima Vojske Republike Srpske odati i
predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena premijerom Željkom Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Čubrilović, Ivanić, kao i brojne delegacije u 11.00 časova položiće vijence na spomenik palim borcima NOR-a na banjalučkom Trgu palih boraca.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

Među brojnim delegacijama koje će položiti vijenac na Spomen-kosturnici na banjalučkom Gradskom groblju biće i delegacija Narodne skupštine Srpske, koju će činiti poslanici Dragoljub Davidović, Davor Šešić, Nedeljko Milaković i Zorka Andrić.

Delegacija kabineta predsjednika Republike će u 12.00 časova položiti cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Predsjednik Dodik uručiće odlikovanja u 13.00 časova u Palati Republike, a za 14.00 časova zakazana je sjednica Senata Republike Srpske koja će biti održana, takođe, u Palati Republike, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Uručivanju odlikovanja i sjednici Senata prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Vlade Željka Cvijanović.

U Modriči će delegacija Republike Srpske u 12.00 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Srpske Milanu Jeliću.