Nacionalni park “Kozara” zimsku sezonu dočekuje spremno i sa brojnim novitetima.

Završena je izgradnja i treće staze dužine 900 metara. Zahvaljujući tome, ali i još jednom ski liftu, povećani su i skijaški kapaciteti.

Skijaši sa nestrpljenjem iščekuju snježne padavine da bi se oprobali na novoj stazi.

“Znate kada nešto imate novo a nemate priliku da to probate. Kao ribolovac novi štap kao šofer novo auto, tako i mi skijaši očekujemo tu novu stazu da vidimo kako to izgleda na našoj Kozari”, rekao je skijaš iz Prijedora, Željko Batoz.

I ove sezone osim dnevnog, neće izostati ni noćno skijanje na jednoj od već postojećih staza. Tu je i novi lift na novoj stazi, zahvaljujući kojem su povećani skijaški kapaciteti na Kozari.

Predsjednik Planinarsko – skijaškog društva “Ljubijski rudar” Prijedor, Božo Grbić, kaže da će ukupan kapacitet skijališta biti preko 2.100 skijaša na sat.

Prema prvim procijenama, izgradnja nove skijaške staze , investicija je vrijedna od 100 do 150 hiljada maraka. Iako su glavni incijatori izgradnje, Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar”, nije izostala dobra saradnja sa rukovodstvom Nacionalnog parka. Ovaj projekat će, kažu, upotpuniti postojeću turističku ponudu.

“Oni koji dolaze na Kozaru zbog skijanja i uživanja u skijanju, sigurno će biti zadovoljniji sa ovom stazom, samo još da dobijemo snijeg”, istakao je direktor Nacionalnog parka “Kozara”, Dragan Romčević.

A do prvih većih snježnih padavina koje će omogućiti puštanje u rad nove staze, zaljubljenici u skijanje mogu koristiti malu stazu, koja je zahvaljujući vještačkom osnježavanju, u funkciji od početka godine.

RTRS