Muškarac Milomir Jovanović (45) ubijen je danas hicem iz vatrenog oružja, najverovatnije iz snajpera na mesnom groblju u Sopotu, gde je prisustvovao sahrani!

Kako saznajemo, policija je vrlo brzo identifikovala ubijenog, koji od ranije ima krivični dosije, dok se za ubicom još traga.

Jovanović je upucan nakon sahrane pokojnikog Novaka Todorovića, dok je prilazio svom džipu.

– Do pucnjave je došlo oko 14.10 sati. Muškarac je mrtav dovezen u Dom zdravlja u Sopotu – kažu iz Hitne pomoći u ovom mestu.

ubistvo snajperom-sopot (2)

Jovanović je inače u rodnom Vraniću poznat kao osoba, koja se devedestih bavila dovođenjem devojaka iz Rusije, a u poslednje vreme se, prema operativnim podacima policije, dovodi u vezu sa distribucijom narkotika na Novom Beogradu. On je inače blizak prijatelj Dejana Stojanovića Keke, vođe novobeogradskog klana.

– Njegov brat je pre šest meseci nestao, i od tada mu se gubi svaki trag – kaže za “Blic” izvor upućen u istragu, koja je povodom ovog slučaja podignuta na najviši nivo prioriteta.

ubistvo snajperom-sopot (3)

Još nije poznato da li policija zna ko je ubica, ali on za sada nije uhapšen.

– Kada su odjeknuli hici, izbio je opšti haos. Puno ljudi je bilo na sahrani. Svi su u sekundi bukvalno zalegli, a zatim su se razbežali. Trenutno Hitna pomoć u Sopotu ima pune ruke posla, jer je mnogima koji su bili na sahrani, koja se pretvorila u mafijaški obračun, pozlilo – kaže za “Blic” jedan od meštana, koji je bio na sahrani Todorovića.

ubistvo snajperom-sopot (4)

Novak Todorović, koji je danas sahranjen jedan je od viđenijih Sarajlija, koji se još pre rata preselio u Sopot. I on i brat Novica, poznatiji kao Profa uspeli su da taj imidž održe i u Mladenovcu, gde im je bila baza poslova, ali i u Srbiji.

Na sahrani Kusturica, Čolić, Bregovićev brat

Na sahrani kod Todorovića, oproštajni govor držao je Emir Kusturica, a među prisutnima su bili i Zdravko Čolić, i brat Gorana Bergovića.

Blic