U masovnoj tuči u lokalu „Nebeska kafana“ u centru Banjaluke tokom proslave pravoslavne Nove godine teško je povređen Marko B., saznaje „EuroBlic“.

Povređenom su konstatovane višestruke povrede po telu, a nakon premlaćivanja vozilom Hitne pomoći prevezen je u UKC Republike Srpske.

U tuči su, kako otkriva izvor „EuroBlica“ iz istrage, učestvovali kriminalci sa debelim policijskim dosijeima. Izvor „EuroBlica“ navodi da su među učesnicima bili Vanja Đurović (22). hapšen u ranijem periodu zbog više napada nožem i ranjavanja Banjalučana. U masovnoj tuči učestvovao je i Predrag Čutura (35) iz Banjaluke, koji u policiji ima debeli dosije zbog višestrukih pljački na području Banjaluke.

Zanimljivo je da je ovo već drugi slučaj u kojem se pominje sporni lokal, a koji se dogodio u svega tri dana. Naime, policija je 12. januara uhapsila Mirka Vrbanjca (28) iz Kneževa i Alena Đuzela (29) iz Banjaluke nakon što su u lokalu „Nebeska kafana“ prvo tipovali, a zatim u neposrednoj blizini lokala brutalno pretukli i opljačkali Nebojšu K. (37) iz Modriče.

– Zbog čestih tuča u kojima učestvuju osobe iz kriminalnog miljea, policija je podnosila nekoliko prijava, ali lokal i dalje radi nesmetano. Nije nam jasno kako do danas nije donesena barem zaštitna mera o privremenom zatvaranju lokala – naveo je izvor „EuroBlica“.

EuroBlic