Pripadnici CJB Prijedor pronašli su na području Novog Grada eksploziv, a u Kozarskoj Dubici dvije puške, potvrđeno je “Nezavisnim” u policiji.

Policajci Policijske stanice Novi Grad su, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Prijedoru, pretresli stambeni objekat u Novom Gradu, koji koristi I.S.

“Tokom pretresa pronađena su i oduzeta dva pakovanja koja svojim izgledom asociraju na plastični eksploziv i 11 komada elektrodetonatorskih kapsula”, saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

Oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv I.S. biće dostavljen izvještaj.

Istog dana, u odvojenim aktivnostima, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica, kod Ž.M. iz ovog grada pronašli su i oduzeli dvije puške M-48, kalibra 7,9mm.

“Oduzeto oružje predato je u depozit Osnovnog suda”, navela je Alendarevićeva, dodajući i da će protiv Ž.M. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj.

Ove aktivnosti sprovedene su 13. januara.

NN