Nacionalni park “Kozara” najavio je danas da će manifestacija “Dani zime na Kozari” biti održani 28. i 29. januara, prenosi agencija Srna
Ova 11. po redu privredno-turistička manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština u zabavnim igrama. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića lovačkih udruženja.

Prvog dana manifestacije, u subotu 28. januara, biće održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar”.

Centralna manifestacija biće održana se na Mrakovici u nedjelju, 29. januara, sa početkom u 11.00 časova.

Za građane Prijedora biće organizovan prevoz ispred Sportske dvorane “Mladost” u periodu od 9.00 do 10.00 časova.

Ulaz u Nacionalni park “Kozara” toga dana naplaćivaće se po promotivnoj cijeni od jedna KM umjesto uobičajenih dvije KM.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park „Kozara“.

Foto arhiva