U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će ujutro biti mraz uz čestu maglu koja će se ponegdje zadržavati veći dio dana, a tokom dana biće više sunčanog vremena, saošteno je iz Hidrometerološkog zavoda Republike Srpske.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 11 do minus četiri, lokalno na planinama i ponegdje na sjeveru hladnije, a na jugu do nule.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus četiri u maglovitim predjelima, u većini krajeva od nula do četiri, na jugu oko 10 stepeni Celzijusovih.

Na sjeveru i istoku biće oblačno i hladno, a u ostalim predjelima uz više sunčanog vremena gdje će temperatura preći u plus.

Vjetar će biti vrlo slab istočni i sjeveroistični.

U utorak, 24. januara, biće oblačno i hladnije vrijeme uz slab snijeg ponegdje, a na jugu slaba kiša. Sve ukupno očekuje se vrlo mala količina padavina, a ponegdje na zapadu i jugu ostaje suvo bez padavina.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, na jugu do tri stepena Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri do nula, na jugu oko sedam, a u višim predelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 25. januara, biće oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme. Vrlo slab snijeg će provejavati samo ponegdje na istoku i sjeverozapadu tokom jutra. Na jugu će doći do postepenog razvedravanja.

Јutarnja temperatura vazduha od sedam do minus četiri, na jugu do dva, u višim predjelima oko minus 10 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus četiri do minus jedan, na jugu do osam, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 26. januara, ujutro će biti hladno uz mraz i oblačno, na sjeveru i istoku česta pojava magle. Tokom dana u većini krajeva biće hladno i oblačno vrijeme, samo na jugu sunčano i toplije. U pojedinim predjelima na zapadu i istoku uz povremene sunčane periode i blagi porast temperature.

Јutarnja temperatura vazduha od minus 12 do minus sedam, na jugu oko nule, u višim predjelima do minus 15 stepeni celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri u maglovitim predjelima do dva u sunčanim, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

U BiH danas je na sjeveru i istoku oblačno i hladno, a u ostalim predjelima uz više sunčanog vremena.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Kalinovik minus šest, Čemerno, Sokolac, Bijeljina i Manjača minus pet, Šipovo minus četiri, Ribnik, Krupa na Uni, Kotor Varoš minus tri, Krupa na Vrbasu, Brdo, Gacko, Čajniče i Istočno Sarajevo minus dva, Novi Grad, Srbac, Rudo, Han Pijesak, Prijedor i Banjaluka minus jeda, Foča i Zvornik nula, Mrkonjić Grad, Doboj jedan, Višegrad, Srebrenica dva, Nevesinje pet, Bileća devet, Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.