Španac Francisko Insa  Bohigez Kiko novi je član jednog od najboljih malezijskih klubova, Pahanga FA, a ovaj transfer je realizovan zahvaljujući menadžeru Željku Dekiću iz Pule, inače rodom iz Republike Srpske.

Dekić je ponovo otputovao u Maleziju gde je završio ovaj transfer vredan nekoliko stotina dolara, a Kiko je u prvoj utakmici za Pahang FA pokazao da se radi o kvalkitetnom fudbaleru koji je zadivio čelnike kluba iz Kuala Lumpura.

-Kiko je igrač koji je pre tri godine trebalo da dođe u Rudar Prijedor, klub u kojem sam i ja nekada igrao, međutim splet okolnosti je bio takav. On bi zajedno sa Brazilcem Pedrom Nogueirom Bedom činio strašan tandem „rudara“, ali šta da se radi. Malezija je za njega sada novi izazov – istakao je Željko Dekić iz daleke Malezije.

On je otišao u Kuala Lumpur da završi još nekoliko transfera, ali i da obavi finalne razgovore vezano za dolazak Fahrizala Hasana u Bosnu i Hercegovinu kao potencijalnog sponzora jednog od klubova.

-U Maleziji jako mnogo cene naše fudbalsko podneblje i vole igrače sa jugoslovenskih prostora, tako da im nije strano da dođu i ulažu novac u klubove i ovdašnji fudbal. Pregovori su već započeli – istakao je Željko Dekić.

prijedor24h