Filmove u prijedorskom bioskopu “Kozara” u prošloj godini pogledalo je više od 27.000 ljubitelja sedme umjetnosti, što je za 4.000 više nego u 2015. godini, rekla je direktor Javne ustanove “Centar za prikazivanje filmova” Prijedor Safira Karahodžić, za Srnu
“U 2017. godinu ulazimo sa filmskim hitovima, a time i velikim očekivanjima. Trenutno bioskopsku salu puni novi film Zdravka Šotre `Santa Marija dela salute` o životu i ljubavi pjesnika Laze Kostića, a već u februaru prikazujemo `Pedeset nijansi mračnije` i drugi dio `Zone Zamfirove`”, rekla je Karahodžićeva Srni.

Prijedorski bioskop “Kozara” lani je prikazao 120 filmova u više od 800 projekcija, među kojima najviše naslova holivudske produkcije, 22 crtana filma, 17 evropskih ostvarenja i osam domaćih.

“U godini iza nas najgledaniji su bili animirani filmovi `Alvin i vjeverice`, `Kung fu panda tri` i `Ledeno doba pet` sa više od po 1.500 gledalaca, a bili smo domaćini i organizatori dvije revije animiranog filma, revija domaćeg filma, Sedmice evropskog filma i revije filmova posvećene stogodišnjici rudarstva u našem gradu”, kaže Karahodžićeva.

Cijena ulaznice je četiri KM za sve filmove, za sve termine i za sve uzraste, kao i za dva-de i tri-de projekcije.

Osim filmova, bioskopska sala u Prijedoru na raspolaganju je organizatorima različitih događaja, okruglih stolova, konferencija, javnih skupova kakvih je u 2016. godini bilo više od 20, a u ponudi je i sve popularnije organizovanje dječijih rođendana uz omiljene crtiće.