Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu poslije serije bombaških napada.

Pojačanoj kontroli u prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više dijelova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smjena dijela čelnika Policije.

U posljednjih mjesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dvije i teško ranjene još dvije osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnijelo je ostavke ili je smijenjeno poslije najnovijih eksplozija koje se pripusuju “mafjaškim obračunima”.

Ostavke su podnijeli šefovi Kriminalističe policije i Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti, a smijenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su posljednjih godina mjesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se posljednjih mjeseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji “Vijesti” da su “javni red , mir i sigurnost građana ugroženi”.

“Najnoviji događaji u Podgorici i prethoni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom”, rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promjene u policije “unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala”.

Izvor: Beta