Višemilionska dugovanja potrošača dovela su u pitanje funkcionisanje gradske Toplane u Prijedoru. Da grad ne bi ostao bez grijanja, Toplana je povukla radikalan potez.

Zbog nemogućnosti naplate potraživanja, rukovodstvo prijedorske Toplane odlučilo je da imena dužnika istakne javno, i to na ulazima u svaku stambenu zgradu.

Dok stanari, zbog neprijatnosti, spiskove skidaju, većina Prijedorčana odobrava potez Toplane.

Sva dugovanja koja su u sudskom procesu, prije ili kasnije – biće naplaćena. Mogućnosti za dogovor ima, ali dug mora da se izmiri, poručuju iz Toplane.

– Ovom prilikom pozivam dužnike da dođu u toplanu, da plate svoje obaveze, Toplana obračunava zateznu kamatu, ali isto tako i razumije korisnike, pa paravi akcije otkupa duga gdje otpisuje 70% kamata ako se plati 30% i ukupan glavni dug, poručila je Ljiljana Despotović, direktorka “Toplane” Prijedor.

Korisnici koji redovno izmiruju obaveze, nagrađeni su popustom od 5 odsto. Prijedorska Toplana od građana potražuje više od pet miliona maraka, i to bez kamata. Dodatnu „omču oko vrata“ ovom preduzeću predstavlja i nemogućnost milionske naplate duga od privrednih subjekata.

RTRS