Jeste, Srbija je kriva što je pružila ruku pomirenja i zato je i primila mnogo udaraca od BiH, iz Sarajeva tačno. Pružala je Srbija ruku prijateljstva Sarajevu, nije da nije

BOSNA i Hercegovina namerava ponovo da tuži Srbiju za genocid! Bakir Izetbegović i njegova “baščaršijska svita” spremaju tužbu i Srbiji poručuju da to prihvati mirno, dostojanstveno, bez ljutnje, jer kako kažu Bošnjaci, ovo je normalno i neće narušiti odnose između komšija!

“Ti ćeš se sada lepo izviniti Đuri što te je tukao”, čuvena je replika iz kultnog filma “Balkanski špijun” i najbolje odslikava trenutnu politiku BiH prema Srbiji.

Tužba protiv Srbije se definitivno sprema iza leđa komšijama. Piše se sa osmehom na licu bošnjačkih političara. Traže da se ne talasa u Srbiji oko tužbe. Poručuju da sve ostane u sferi sudstva. U belim batlerskim rukavicama kida se, ionako labav, kanap prijateljstva između komšija. Sarajevo vuče na svoju stranu, ne mareći šta će biti kad pukne kanap. Ne mare, jer već imaju spremne izgovore da je Srbija krivac.

Jeste, Srbija je kriva što je pružila ruku pomirenja i zato je i primila mnogo udaraca od BiH, iz Sarajeva tačno. Pružala je Srbija ruku prijateljstva Sarajevu, nije da nije. Premijer Vučić umalo nije stradao u Srebrenici dok je govorio o pomirenju. Niko za to nije kažnjen. Izgleda da je bošnjačkim političarima normalno da za pokušaj ubistva srpskog premijera niko ne odgovara.

Došao je predsedavajući Saveta ministra Denis Zvizdić u Beograd u posetu kod Vučića i odmah je izgovorio da se radi na istrazi oko napada u Potočarima! Radi, i to godinu dana i više. Dogovarao je sa srpskim premijerom važne međudržavne projekte. Ali za to vreme Bakir i Baščaršija nisu spavali.

Tužba protiv Srbije se završava, a Zvizdić je kao trojanski konj ubačen u Srbiju. Da skrene pažnju dok tužba ne ode iz Sarajeva.

Novosti.rs