“Dani zime na Kozari” i ove godine okupili su više hiljada gostiju iz svih krajeva Republike Srpske. Promovisani su turistički potencijali krajiške ljepotice.

Ovogodišnji “Dani zime” privukli su rekordan broj posjetilaca, ljubitelja prirode i zdravog života, ali i učesnika koji su se takmičili u raznim sportskim i gastronomskim disciplinama.

Sa Kozare danas poruka – ova planina značajna je tačka na turističkoj karti Republike Srpske.

– Upravo zato nam je važno da i mi u Vladi dajemo svoj doprinos, jer ovo je najbolja promocija svega onog što mi imamo i što Kozara i Potkozarje mogu da ponude u turističkom smislu – rekla je ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je istakao da su “Dani zime na Kozari” od velikog značaja za prijedorsku regiju jer je Kozara planina koja pripada svima nama, ali je Prijedoru, Banjaluci i opštinama oko Kozare, važna zbog promocije turizma.

A da je tako, potvrđuje podatak da je Kozaru u januaru posjetilo više od 20 hiljada ljudi.

– Mi očekujemo da se ovaj trend nastavi, te da i ove godine oborimo rekord po broju posjeta – rekao je Dragan Rončević, direktor NP “Kozara”.

Direktor TORS Nada Јovanović izrazila je zadovoljstvo što se iz godine u godinu povećava broj ljudi koji dolaze na ovu manifestaciju, te naglasila da je važno to što Kozara ima turističku posjetu cijele godine.

Svečanom otvaranju manifestacije prethodilo je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni posvećenoj borcima i civilima s Kozare stradalim u Drugom svjetskom ratu.

RTRS/prijedor24h

FOTO: Srđan ZDJELAR