U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, a na planinama sa snijegom.

Јutro će biti oblačno sa kišom koja će se ponegdje na sjeveru i istoku lediti pri tlu i stvarati poledicu. Slab snijeg će padati samo na višim planinama, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana ostaje oblačno sa kišom. Padavine će biti nešto jače na sjeveru, a u ostalim predjelima slabe i povremene.

Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Na planinama i u Krajini vjetar sa jakim udarima.

Јutarnje temperature od minus dva do četiri, na jugu i sjeverozapadu od tri do osam, a dnevne od dva do osam, na jugu i sjeverozapadu od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo, uglavnom, umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Srbac minus dva, Prijedor i Gradačac minus jedan, Bijeljina i Sanski Most nula, Čemerno, Rudo, Banjaluka i Tuzla jedan, Gacko dva, Višegrad, Drvar, Ivan-sedlo i Kupres tri, Foča, Bileća, Kalinovik, Goražde i Zenica četiri, Mrakovica, Šipovo, Livno i Sarajevo pet stepeni Celzijusovih.

U Nevesinju, Han Pijesku, Bihaću i Јajcu izmjerna temperatura vazduha iznosila je sedam stepeni, Trebinju i Bugojnu osam, Ribniku i Neumu 10, Mostaru 12 i Stocu 13 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS