Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru učlanila je rekordan broj učenika u sedmici svetostavlja kada osnovci i srednjoškolci mogu da besplatno dobiju članske karte.
“U proteklih deset dana ukupno smo upisali 595 učenika, odnosno 356 osnovaca i 239 srednjoškolaca. To je za 200 više nego u prošlogodišnjoj nedjelji svetosavlja”, rekla je danas Srni direktor biblioteke Mara Ećim.

Tokom godine besplatno se mogu učlaniti djeca predškolskog uzrasta i učenici prvih razreda osnovnih škola, nezaposleni, ratni vojni invalidi i invalidi rada, supruge i djeca poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, dobrovoljni davaoci krvi, radnici u oblasti kulture, novinari, kao i lica koja biblioteci daruju određen broj knjiga.

Godišnja članarina za zaposlene i vanredne studente je 15 KM, za djecu školskog uzrasta i redovne studente 10 KM, a za penzionere 5 KM.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru ima oko 65.000 bibliotečkih jedinica, a prošle godine imala je 1.567 članova.