Više od 20 osoba je povrijeđeno kada je teretni voz udario autobus na pružnom prelazu u selu Brasini kod Malog Zvornika. Oko 15 časova voz je pomjeren sa pružnog prelaza.

Do nesreće je došlo oko 12 časova, a teretni voz je udario u autobus “Lastra Lazarevac” koji je saobraćao na liniji Ljubovija-Beograd na pružnom prelazu Batar polje.

Poginulih nema, a povrijeđene su 24 osobe.

Na terenu su bile vatrogasne ekipe i ekipe hitne pomoći. U prvom zbrinjavanju, 14 osoba prvu pomoć dobilo je u Domu zdravlja u Malom Zvorniku, a 10 u Zvorniku jer zbog zagušenja saobraćaja hitna pomoć iz Loznice nije mogla da dođe na mjesto nesreće. Svi povrijeđeni su sada zbrinuti u Urgentnom centru i Opštoj bolnici u Loznici. Nema životno ugroženih.

U lozničkom Urgentnom centru kažu da su primili dvije osobe od kojih je jedna teže povrijeđena i nalazi se na odjeljenju ortopedije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u sudaru povrijeđeno između 10 i 15 osoba.

Infrastruktura Željeznica Srbije je saopštila da je, prema prvim informacijama, mašinovođa voza postupao po svim saobraćajnim propisima.

“Prema prvim informacijama, mašinovođa je postupio prema svim saobraćajnim propisima, po kojima se pristupa putnom prelazu”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Prema podacima “Srbija karga”, do sudara je došlo u 12.01 sati kada je voz 48451 iz “Željeznica Republike Srpske” idući ka Brasini udario u autobus.

Saobraćaj koji je bio u prekidu sada je normalizovan, a detalji će se znati, nakon završene istrage, navodi se u saopštenju “Infrastrukture željeznice Srbije”.

Pružni prelaz na kojem se dogodila nesreća nema rampu, već je obezbijeđen samo saobraćajnim znacima.

Izvor: RTS