Mnogim parovima seks nije na prvom mjestu, posebno ukoliko je reč o dužim vezama. Ipak, seksolozi savjetuju šta da radite kada vaša veza počne da stagnira.

“Ako možete da ostanete na poslu do kasno u noć, možete i da izdvojite vrijeme za seks“, tvrdi psihoterapeut Kristal Vudbridž koja dodaje da je neophodno da u svom gustom rasporedu ostavite vrijeme i za vašeg partnera.

Oko 70 odsto njenih klijenata priznalo je da ne uživa dovoljno u odnosu sa partnerom. Razlog je što im na prvom mjestu nikada nije veza.

“Ako imate problema u seksu ili vezi, morate da izdvojite vrijeme da poradite na tome. Mnogi parovi to ne razumijju. Ne znam da li očekuju neko brzinsko rješenje, ali često je potrebno dosta truda sa njihove strane da bi se to popravilo. Stvar je samo u tome koliko vam je to važno”, kaže Kristal.

Isto to tvrdi i seks terapeut Deniz Nouls. Očigledno je potrebno da seks zakažete, a ne da čekate da se on spontano dogodi.

“S obzirom na to da planiramo i zakazujemo vrijeme za sve ostalo, ne vidim zašto ne bismo i za seks”, kaže dr Nouls.

Možda je još važnije da održavate fizički kontakt sa partnerom. Dodirujte se, ljubite se što je češće moguće, savetuje Vudbridž. Takođe, nikada nemojte vaš seksualni život upoređivati sa drugim parovima.

b92