“Centar za prikazivanje filmova” Prijedor raspisao je danas oglas o davanju u zakup dijela poslovnog prostora u kinu “Kozara”, namijenjenog pružanju ugostiteljskih usluga, ali će ova javna ustanova zadržati pravo raspolaganja prostorom za organizovanje dječijih rođendana.
“Sve više naših sugrađana iskazuje interes za organizovanje dječijih rođendana uz gledanje crtanih filmova u bioskopu i mi ćemo nastaviti da pružamo tu uslugu i nakon izdavanja prostora”, rekla je Srni direktor kina “Kozara” Safira Karahodžić.

Prostor u strogom centru Prijedora i ranije je izdavan ugostiteljima, ali je posljednji ugovor raskinut zbog neizmirivanja obaveza plaćanja zakupa. Zbog toga u novoj licitaciji ne može učestvovati niko ko ima dospjelih, a neizmirenih obaveza prema Gradu Prijedoru. Budući zakupac dužan je platiti minimum tri mjesečne kirije unaprijed i sklopiti ugovor na tri godine.

Početna cijena zakupnine za prostor od 35 kvadrata je 20 KM po metru kvadratnom bez PDV-a, dok korisnik prostora posebno ugovara korištenje bašte u šetališnoj zoni u ljetnom periodu i pod uslovima koje propisuje gradska administracija.

Oglas je objavljen danas u sedmičnom listu “Kozarski vjesnik”, kao i na veb-stranicama grada Prijedora /prijedorgrad.org/ i “Centra za prikazivanje filmova” /kinokozara-prijedor.com/, a otvoren je do 27. februara.