Nikola Јokić nastavlja da pomjera standarde, ostvario je rekord karijere sa 40 poena u pobjedi Denvera nad Njujorkom 131:123.

Bez obzira na kvalitete Niksa, Medison Skver Garden je mjesto na kojem se mjeri košarkaška veličina u NBA ligi, svojom učincima na tom mjestu su se ponosile i legende poput Majkla Džordana i Kobija Brajanta, a sada rame u rame s njima stoji i mladi Somborac.

U svojoj tek drugoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Јokić je bio glava zvijezda u njujorškom hramu košarke, gdje je zasjenio čovjeka koji je glavna asocijacija na košarku Nagetsa i Niksa u posljednjih 15 godina, Karmela Entonija.

Јokić je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu (37), pogodio je 17 od 23 šuta iz igre, ubacio i dvije trojke iz tri pokušaja, te imao devet skokova (četiri u napadu), pet asistencija, te po dvije blokade i izgubljene lopte.

Već u prvom poluvremenu je najavio najbolje veče u karijeri jer je za 17 minuta postigao 15 poena promašivši svega jedan od osam šuteva za dva poena.

U važnoj pobjedi Nagetsa u borbi za plej-of najbolje ga je pratio Vilson Čendler sa 19 poena, po 16 su ubacili Geri Heris i Džamir Nelson koji je imao i 12 asistencija, Vil Barton sa 15 poena i deset skokova, te Derel Artur sa 13 poena.

Niksima nije bilo dovoljno 33 poena pomenutog Entonija, 17 je dodao Kristaps Porzingis, Kajl Okvin je dodao 16, 15 je ubacio Kortni Li, 13 Derik Rouz, dok je Brendon Dženings imao 13 asistencija uz samo dva pogotka iz deset pokušaja.

Izvor: B92