Novi nastavak filmske trilogije „Pedeset nijansi“ stigao je u domaće bioskope! Evo šta kažu kritičari o filmu.

Vrijedi li gledati “Pedeset nijansi – mračnije”? Ako pitate kritiku, postoji pedeset razloga zašto ne, ali i po koji zašto da! Mtv.rs je izdvojio komentare najpoznatijih svjetskih kritičara.

Devan Coggan, Entertainment Weekly

“Mračnije” je na čudan način bez pravog zapleta i izbjegava svaku tenziju. Bilo kakva naznaka zapleta, užasni uhoditelji, jezive kolege, helikopterske nesreće – sve se to rješava istog trenutka i najčešće zaboravi već sljedećeg. (…) Što je najgore od svega, “Mračnije” je počinio ono što bi možda bio najgori zločin – jednostavno je dosadan.

Tom Gliatto, PEOPLE

Film se u cjelosti oslanja na hemiju između Dornana i Johnson, samo što tu nema hemije, nema je čak ni kada su oni goli i u akciji sa muzikom koja se čini kao da je ukradena iz “Uvoda u anatomiju”.

Guy Lodge, Variety

Naravno da će Dan zaljubljenih zbog filma biti obojen u sivo, ali “Mračnije” ni na koji način ne ispunjava obećanje dato u naslovu. Film je ipak zabavan, odlično stilizovan i dovoljno seksi da zastraši frigidne likove.

Katie Rife, AV Club

Da budemo pristojni, reći ćemo da film ima neke suštinske probleme. Reditelj James Foley, koji je napravio neke odlične drame tokom devedesetih, radi najbolje što umije sa lošim materijalom koji mu je E L James dala. (…) Film izgleda dobro, sa svim tim zgodnim ljudima u lijepoj garderobi (i bez nje) dok su iza njih spektakularni predjeli.

John DeFore, The Hollywood Reporter

Obe glavne zvijezde su zgodne i izgledaju odlično bez odjeće, ali njihovi gimnastičarski nastrojeni intimni odnosi toliko su loši da su se, pred kraj filma, kada gospodin Dornan pokaže svoje tijelo u sceni u teretani, žene u sali glasno smijale.