U Prijedoru uskoro počinje sanacija oštećenja gradskih i prigradskih ulica, nastalih tokom zimskog perioda.

Iz prijedorske Gradske uprave poručuju da će oštećenja na ulicama, biti sanirana po prioritetima.

Zbog značaja saobraćajnica i velikih oštećenja, prvo će biti sanirane putne dionice prema prijedorskoj bolnici, kao i raskrsnica u naselju Urije, kod gradskog Vodovoda.

Posljednja zima, pokazala je “zube”, a iza sebe ostavila velika oštećenja od snijega i leda na ulicama.

Najveća oštećenja propisno su obilježena. Vozači kažu, oštećenja ugrožavaju bezbjednost, ali mogu i dovesti do kvarova na automobilima.

Anketirani vozači kažu da su saobraćajnice tokom zime u Prijedoru znatno oštećene i apeluju na nadležne da se ovaj problem riješi. Građani Prijedora navode da je najlošije stanje oko Doma zdravlja i Pedijatrije.

Za godišnji plan održavanja i rekonstrukcije puteva, iz budžeta Grada Prijedora izdvojeno je milion i 500.000 maraka. Prednost u sanaciji imaće najvažnije saobraćajice.

“Biće sanirane ulice i putevi po prioritetima, koje će odrediti Odjeljenje, a i odluka o lokalnim putevima koja je već na neki način odredila i same prioritete. Napominjem da smo u sklopu zimskog održavanja već dali određene naloge za sanaciju. U pitanju su ulice Kozarska kod skretanja prema bolnici i sanacija raskrsnice kod Vodovoda”, rekao je Radan Vukadinović, v. d. Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Prijedora.

U planu je i sanacija ulice kod gradskog stadiona. Nastavljena je rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, koja bi trebalo da bude završena do kraja marta.

RTRS