Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da najavljeno pokretanje revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid predstavlja veoma štetnu i lošu odluku Bakira Izetbegovića, koji očigledno ima namjeru da povede BiH u jednu veliku krizu.

“Izetbegović bez bilo kakvog novog argumenta pokreće reviziju tužbe protiv Srbije koja će nas vratiti nazad i koja će zaustaviti BiH narednih nekoliko sedmica i mjeseci”, rekao je Borenović Srni.

On je rekao da očekuje da što prije bude osporena takva vrsta revizije i da se stavi tačka na nešto što su Izetbegović i ljudi okupljeni oko njega potpuno bespotrebno uradili u ovoj besmislenoj i štetnoj odluci.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za pokretanje revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

On je naveo da je većina učesnika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, dala podršku inicijativi za podnošenje zahtjeva za pokretanje reviziju presude.

Srna/ATV