Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić uhapšen je danas u Sarajevu, potvrđeno je za N1.

Kako nam je kazala Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo, Zukić jeste uhapšen po nalogu Tužilaštva, ali više detalja nije otkrila.

Zukić je uhapšen u okviru predmeta ”Bosna”.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS početkom godine je, nakon višemjesečne trakavice, žalbama izdejstvovalo povratak u pritvor petorice osumnjičenih u predmetu ‘Bosna’.

“Opštinski sud u Sarajevu je Esedu Džananoviću, bivšem izvršnom direktoru Elektroprivrede BiH, Ramizu Karavdiću, Senadu Traki i Nedžadu Traki produžio pritvor za tri mjeseca”, potvrđeno je tada za N1.

Također, u pritvor je vraćen i Safet Bibić, također osumnjičeni u predmetu ”Bosna”.

Navedeni su krajem novembra prošle godine pušteni iz pritvora, a zatim su uslijedile žalbe Tužilaštva što je rezultiralo vraćanjem petorice osumnjičenih u pritvor.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U okviru ove akcije, prema nalogu kantonalnog tužilaštva, pripadnici Federalne uprave policije vršili su pretres u zgradi “Elektroprivrede BiH” u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

N1