Glavni odbor Srpske napredne stranke jednoglasno je donio odluku da je njihov kandidat za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić. Za njega je glasalo svih 600 članova GO SNS-a.

Vučić je rekao večeras na stranačkom skupu u Beogradu da prihvata kandidaturu za predsjednika Srbije i da se za to odlučio, jer vjeruje da je Srbiji potreban rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i budućnost.

“Zato sam ovo prihvatio, da ne bismo zakasnili, da otvorimo nove fabrike, nove bolnice, nove škole”, dodao je Vučić.

Vučić je poručio da je ponosan na sve članove što su pokazali da su uvijek na strani Srbije i dodao da je vjerovatno ovo njegovo posljednje obraćanje u svojstvu premijera Srbije.

“Sve ovo radim zbog vas”, poručio Vučić članstvu.

Vučić je podsjetio na veliku ulogu Tomislava Nikolića za zemlju i članstvo i zatražio da o njemu ne čuje nijednu ružnu riječ.

Rekao je da očekuje tešku kampanju, ističući da se ne plaši “ni samog straha, ni njihovih para, ni njihovih stranih saveznika”.

“Plašim se da ne pobjede Srbiju, da je ne pobjede, ne unize”, dodao je on.

“U prethodnih četiri-pet godina uspjeli smo zemlju koja je bila na ivici bankrotstva i kolapsa, u kojoj nije bilo nade i koja nije vidjela budućnost, da pokrenemo s mrtve tačke, a vi ste uvijek znali da pokažete razliku između nas i njih”, poručio je Vučić.

Izvor: RTRS/SRNA