Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je “današnjim primitivnim istupom ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić još jednom pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja”.

“Očigledno je da je Mektića pogodila istina koju sam iznio, a to je da je njegova politika protivna interesima Republike Srpske”, rekao je Košarac Srni komentarišići današnje optužbe koje je Mektić iznio na konferenciji za novinare u Sarajevu, optuživši ga za nasilje u porodici i nezakonito poslovanje njegove privatne firme.

Košarac je rekao da je u svojoj političkoj karijeri uvijek komentarisao rad kolega, te da nikada nije zadirao u njihov privatni život ili život njihovih porodica.

“I dalje želim svim kolegama harmoničan porodični život i svu porodičnu sreću, a današnji primitivni i nekulturni istup Mektić, kao i zadiranje u moju porodicu i moj porodični život jasno pokazuje da on i ja nismo iz istog miljea, nismo rasli u istim sredinama, niti smo isto vaspitavani”, istakao je Košarac.

On je najavio da će Mektićevo iznošenje neistina o njegovom porodičnom životu svakako dobiti sudski epilog, kao što su dobile i ranije slične tvrdnje drugih političara iz Saveza za promjene koje su sve do jedne izgubili o čemu svjedoče i presude koje je dobio.

“Što se tiče ostalih optužbi koje je Mektić danas iznio o mom poslovanju, pozivam nadležne institucije i organe da sve njegove navode ispitaju i utvrde istinu. Moje poslovanje je transparentno i nadležne institucije imaju mogućnost uvida u njih”, poručio je Košarac.

Izvor: SRNA/RTRS