Oni koji o problemima u Doboju ne žele da ćute, odlučili su da svoje nezadovoljstvo šire putem interneta. Tako je na društvenoj mreži Fejsbuk osvanula stranica pod nazivom “Dnevna doza Doboja”.

Odgovori su se tako nizali, a Fejsbuk ipak govori drugačije. Gotovo 9.000 ljudi svakodnevno prati ono o čemu drugi u Doboju ćute. Tragom priče javili smo se administratorima ove stranice koji svoj identitet ne žele da otkriju. Kažu, sve je nastalo kao ironija na stanje u kojem se Doboj nalazi. Јedini glas naroda, kako se nazivaju, došao je i do gradonačelnika Obrena Petrovića koji, kažu, nudi i nekoliko hiljada maraka onima koji otkriju ko stoji iza stranice. Zato kažu, velika je potraga za njima.

“Nude se određene svote novca da se dođe do naših identiteta, a to nama samo imponuje i daje do znanja da se istina daleko čuje. Bolje da taj novac iskoriste u razvoj grada, a ne da stvaraju bunt protiv nas!” – navode iz ove grupe.

Ova “virtuelna igrica”, kažu, samo otkriva kako stvari u Doboju zaista funkcionišu. Stranački interesi na prvom su mjestu, a za građane već odavno niko ne mari. Gradonačelnik, na naše pozive nije odgovarao.

“Naš cilj je da svaki pojedinac ovog grada izađe i javno kaže svoje probleme, da buduće generacije ne žive kao mi, u vremenu kabadahija, sultana i ostalih ubirača harača koji je snašao ovaj grad”, navode na stranici iz “Dnevne doze Doboja”.

Odavno Doboj, kažu, nije grad za život – nego mjesto za lično bogaćenje pojedinaca preko leđa onih koji su ga stvarali i gradili. Građanima jedino ostaje pitanje zašto svoje stavove ne pokažu kada na to imaju legitimno pravo, a ne samo anonimno i virtuelno.

RTRS