Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić već duže vremena neistinama i podmetanjima dezinformiše javnost i bezuspješno pokušava da destabilizuje dobre odnose između predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Aleksandra Vučića, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike Srpske.

“Najoštrije odbacujemo i demantujemo neistine koje je na račun kabineta predsjednika Milorada Dodika iznio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u emisiji ‘Presing’ N1 televizije”, rečeno je Srni u kabinetu predsjednika Republike na molbu da prokomentarišu Metićeve tvrdnje da iz “kabineta predsjednika Republike Srpske svjesno rade na rušenju Aleksandra Vučića”.

Iz kabineta predsjednika Srpske ističu da Mektić već duže vremena neistinama i podmetanjima pokušava dezinformisati javnost, a pri tome još nikada nije saopštio ko je prije dvije godine u Srebrenici pokušao linčovati premijera Srbije i dokle je stigla istraga o tome.

“To je, prevashodno, bio njegov zadatak, a ne da se bavi tendencioznim podmetanjima koja nemaju nikakve veze sa realnošću”, poručili su iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Izvor: SRNA