Cjelodnevna potraga za maloljetnom djevojkom, koja je upala u rijeku Sanu sa splava nedaleko od gradskog mosta, večeras je obustavljena i biće nastavljena sutra, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

Miljuš kaže da su odmah po prijemu dojave pripadnici vatrogasne jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom izašli na lice mjesta i do ranih jutarnjih časova pretraživali teren.

“Vodotok Sane smo pretražili nizvodno sve do ciglane i mosta kod Cikota, ali potraga nije dala rezultata. To su oni prvi momenti kada se još moglo nešto preduzeti kod ovako brze i visoke vode”, rekao je Miljuš.

Oko podneva u potragu su krenuli ronioci Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čiji su pripadnici radili u veoma lošim uslovima jakih struja, kišnog vremena i visokog vodostaja Sane.

Nakon ronjenja, nastavljeno je pretraživanje rijeke čamcima, ali ona do kraja dana nije dala rezultate.

Kraj splava u Prijedoru sa kojeg je noćas sedamnaestogodišnja djevojka upala u nabujalu Sanu danas je bilo više policijskih vozila ali i građana koji su dolazili na lice mjesta.

“Nezavisne novine” su od dva mještanina saznale da je djevojka u ranim jutarnjim časovima, tačnije nešto oko dva časa poslije ponoći sa Prijedorskog splava upala u Sanu.

“Tu u blizini je navodno bio jedan momak koji je vidio šta se dogodilo i on je skočio za njom da je pokuša spasiti ali nije uspio”, rekao je ovaj mještanin.

Od nesrećnog događaja u potragu za djevojkom uključile su se vatrogasne službe, policija, civilna zaštita kao i ronilačka služba.

NN