Potraga za maloljetnom djevojkom koja je upala u rijeku Sanu sa splava nedaleko od gradskog mosta u Prijedoru danas je obustavljena zbog olujnog vjetra, kiše i grada, te visokog vodostaja Sane, a biće nastavljena sutra ako vremenski uslovi budu povoljniji, rekao je komandir prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš.

Miljuš je naveo da je potraga obustavljena zbog veoma loših vremenskih uslova, a i zato što su pripadnici specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom pretražili kompletnu lijevu i desnu obalu Sane nizvodno od splava gdje je djevojka upala u vodu.

Miljuš je ponovo apelovao da ribari odmah obavijeste vatrogasce ili policiju ako uoče nešto.

Na licu mjesta jutros su bili i pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor koji su uključeni u potragu, rekla je portparol Centra Zvezdana Alendarević.

Potraga traje sa prekidima juče od oko 2.10 časova kada je prijavljeno da je maloljetno lice /1999/ sa splava u Prijedoru upalo u rijeku Sanu, te nije izronilo.

Iz CЈB Prijedor ranije je potvrđeno da je uviđajem utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, te da je djevojka sama pala u rijeku.

Izvor: SRNA/RTRS